De la seqüència a la conseqüència

El que podem fer a partir d'ara amb tot aquest coneixement no té altre límit que la imaginació dels futurs investigadors.

CODIs

© Max Pixel
© Max Pixel

El segle XX va resultar apassionant pel que fa a l'estudi dels éssers vius. Es van establir les bases químiques de les funcions vitals així com els mecanismes de transmissió de la informació genètica. Això ens ha portat al desxiframent del genoma i del proteoma de diversos organismes. El que podem fer a partir d'ara amb tot aquest coneixement no té altre límit que la imaginació dels futurs investigadors.

Ismael Mingarro és catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, on dirigeix des de finals dels anys 90 el grup de Proteïnes de Membrana. Al llarg de la seua carrera ha fet estades de recerca al Torrey Pines Institute for Molecular Studies (San Diego, US), a la Universitat d'Estocolm (EMBO fellow), i ha sigut professor visitant a la Texas A&M University (US). Al seu laboratori intenten comprendre la biogènesi i el plegament de les proteïnes de membrana.