CODI Cèlia José - Origen i diversitat dels cítrics

Quan i on es van originar els cítrics que fem servir a les taules dels nostres menjadors?

CODIs

© Max Pixel
© Max Pixel

La citricultura és un sector agroalimentari importantíssim en el territori valencià. A més, actualment estem vivim temps convulsos amb les protestes de L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) i la Unió de Llauradors degudes a la crisi del sector. En aquest CODI ens preguntem quin és l’origen dels cítrics? Quan van sorgir i on? Cèlia José, biotecnòloga per la Universitat de València i cursant un màster d’ investigació i desenvolupament de la Biotecnologia ens explica, entre altres coses, les diferències entre les clementines i les mandarines. Cèlia ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de la Biotecnologia Vegetal a L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) treballant amb cítrics i a L’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, on actualment estudia el desenvolupament que duen les plantes per a transportar l’aliment.