Els llevats: microorganismes clau en la producció de cervesa

Qualsevol soca de llevat pot ser òptima per a la producció de cervesa?

CODIs

Els llevats: microorganismes clau en la producció de cervesa /  Unplash
Els llevats: microorganismes clau en la producció de cervesa / Unplash

Posem la mà al foc i no ens cremem quan diem que la majoria de lectors d'aquest text, en dir-los la paraula “cervesa”, pensen en una terrassa d’algun bar predilecte i unes olives xacades al davant. En aquest vídeo el biotecnòleg i especialista en tecnologia cervesera Miquel Pardo, sacseja aquest imaginari col·lectiu atribuït a la cervesa i ens parla de metabolisme dels llevats. Aquests éssers són molt importants en la indústria alimentària, més enllà de la producció de cervesa també ho són en la del pa o el vi, donada la seua capacitat de dur a terme la fermentació alcohòlica.

Però, qualsevol soca de llevat pot ser òptima per a la producció de cervesa? Quines característiques ha de presentar un llevat per ser emprat com a soca cervesera? Miquel ens parla sobre quins tipus de llevats trobem dins del món cerveser i per quin motiu s’empren uns, i no altres, en determinats estils de cervesa.

Miquel Pardo és biotecnòleg per la Universitat de València i màster en Begudes Fermentades, amb especialitat en tecnologia cervesera, per la Universitat Rovira i Virgili. Ha col·laborat amb diferents cerveseries tant a escala nacional com internacional i, actualment, dirigeix el local de cervesa artesana Olhöps Craft Beer Lab, a la ciutat de València, alhora que realitza un curs de Control de qualitat en cervesa, per la Oregon State University.